Vi på Sagobygden önskar dig ett riktigt Gott nytt år!

Vilket fantastiskt år vi fått uppleva tillsammans med er, ett år vi kommer minnas som det stora firaråret.

Ja, hur sammanfattar vi 2019, som utan överdrift var ett händelserikt år. Vi smygstartade med ett stort firande av Unesco utnämningen innan årskiftet, i januari ordnades ett välbesökt och bjussigt öppet hus på museet som fyllde hela 20 år, därefter under hela året har det arrangerats fler program än tidigare år med en fantastisk bredd och djup, dessa sker både i huset och ute i Sagobygden, i juni väntade nästa stora firande, Ljungby Berättarfestival & Musik i Sagobygd som fyllde beundransvärda 30 år. 

Sagobygden har också emottagit fina utnämningar, så även våra medarbetare - Mikael Thomasson tilldelades Kungliga Gustav Adolfs Akademiens pedagogiska pris, Meg Nömgård blev Årets Utamanare i Kronoberg,  med bakgrund hur vi arbetar med och för att bevara och levandegöra den muntliga berättartraditionen.

Vi vill tacka er alla som är med på resan och som på olika sätt stöjder oss i och det muntliga berättandet. Och vi sammafattar det med att både Ni och Vi är fantastiska, eller hur!  Vi ser fram emot 2020, ett nytt spännande år, och ett nytt årtionde. Planer för årets olika evenmang är redan i full gång, ett första tips är att reservera 11-14 juni 2020 för årets berättarfestival. Och du, häng med och anmäl dig som volontär; kontakt@sagobygden.se

Vi ses!

 

 

Dela denna sida: