Vi söker Projektledare / Berättarantikvarie

Vi söker Projektledare / Berättarantikvarie

Vi söker Projektledare / Berättarantikvarie

Är du en driven projektledare med folkloristiska kunskaper? Då har vi jobbet för dig!

Sagobygden drivs av den ideella föreningen Berättarnätet Kronoberg som är Sveriges äldsta berättarförening, vi bedriver en unik verksamhet som även uppmärksammats av Unesco.

Vår grund är att trygga det muntliga berättandet som är en del av det immateriella kulturarvet. Vi arbetar med att sprida kunskap om folksagor, sägner och folkdiktning. Vi arrangerar Nordens äldsta årligen återkommande berättarfestival, Ljungby Berättarfestival, med artister från världens alla hörn. Vi driver även Sagomuseet och en pedagogisk verksamhet som verkar inom olika områden, tex skola och omsorg, samt Sägenplatser vilka finns inom det geografiska området Ljungby, Alvesta och Älmhults kommuner. Dessa är både besöksmål och även viktig del i att lyfta fram det immateriella kulturarvet i landskapet.

Vi samverkar med nationella och internationella kulturinstitutioner och har flera internationella projekt. Sedan 2014 är Berättarnätet Kronoberg en Unesco ackrediterad förening för det immateriella kulturarvet och 2018 upptogs Sagobygden på Unesco:s register för ”Good Safeguarding Pracitices”. Sagobygden arbetar framåt för att vara en internationell arena för muntligt berättande.

På Sagobygden får du möjlighet till ett spännande och variationsrikt arbete.

Vi är en kreativ arbetsplats som oftast arbetar med många olika projekt och akiviteter samtidigt. Dina arbetsuppgifter blir därför varierande så som att skriva ansökningar, driva projekt, samla in material från folkloristiska arkiv, föreläsa och entusiasmera människor till att berätta sina egna historier. Du kommer delvis att arbeta självständig men också i lag med övriga.

Du ska vara bekväm med att stå inför publik t.ex. genom att ibland guida och bemanna Sagomuseet, liksom att utveckla Sagobygdens sägenplatser. Resor lokalt och regionalt tillhör vardagen men även nationella och internationella resor kan förekomma liksom kvälls- och helgarbete. Placering är i Ljungby på Sagomuseet.

Vi söker dig som är drivande, har erfarenhet av projektledning och har läst etnologi på universitetsnivå helst med inriktning på folkloristik. Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i skrift och tal på svenska som engelska. Övriga språkkunskaper är meriterande då vi har ett stort internationellt arbete. Utbildning inom berättande eller teatervärlden är en merit.

Vi tror att du är kreativ, har förmåga att komma på lösningar och se på saker ur olika perspektiv. Om du är ansvarstagande, självständig och samtidigt tycker det är roligt att samarbeta med andra så kommer du att trivas med att jobba hos oss. I arbetet som projektledare/berättarantikvarie behöver du vara strukturerad, ha koll på planering och i perioder av hög arbetsbelastning kunna vara flexibel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser gärna manliga sökande.
Vi intervjuar löpande men önskar din ansökan senast 13 januari 2020.

Omfattning: Heltid 100%
Placeringsort: Ljungby
Arbetsgivare: Berättarnätet Kronoberg
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Kvalifikationer: Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Humaniora. B-körkort

Kontakpersoner

Per Gustavsson, ordförande Berättarnätet Kronoberg
070-631 30 93
per.gustavsson@telia.com

Meg Nömgård, verksamhetschef Sagobygden
072-644 60 20
meg.nomgard@sagobygden.se

Har du frågor hör gärna av dig. Vi ser fram emot din ansökan!

Berättarnätet Kronoberg
SAGOBYGDEN
Märta Ljungbergsvägen 1
341 35 Ljungby
 

Tjänsten ligger även upplagd på Arbetsförmedlingens sida:
https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/23703532

 

Dela denna sida: